Jean Auguste Dominique Ingres, La Grande Odalisque, 1814
Vabim te


v moje kreativne sobane

kjer boš za en dannimfa rečnih bregov
pramen las na vratu
nikoli pozabljen sentiment
poezija
noč in čarovnija...manifest same sebe 

 

Kaj je Boudoir


Boudoir je bil že od nekdaj pomensko nabit, skoraj mitičen prostor, kjer so suvereno kraljevale aristokratske in (velike) meščanske dame, ki so to bile v duhu in telesu. 

V teh, že skoraj posvečenih prostorih, so dame izražale in gojile svojo prefinjeno feminilnost skozi erotizirano kulturo. Bile so prve elitne vplivnice, katerih položaj v zgodovini in družbi se je odražal znotraj dvorcev ter velikih mestnih palač. Tako je npr. Madame de Pompadour v Versaillesu stanovala prav nad Sončnim kraljem. Temu primerno so bili v boudoir vabljeni zgolj posvečeni, kjer se je sladostrastno pisala marsikatera zgodovinsko pomembna zgodba – od Pariza do Dunaja.

V svoji najpreprostejši obliki je boudoir fotografija romantičen portret dame v intimnih prostorih z izbranim spodnjim perilom. To je doslej najbolj osnovna definicija, a v resnici ne ustreza temu, kaj v resnici boudoir fotografija je.

Zame je boudoir veliko več kot le romantična fotografija. Je vsakič nova izkušnja, ki presega fotografiranje. Je opevanje ženske senzualnosti. Iz ženske poskusim izvabiti vse, kar je v njej lepega in čutnega, njen pogum in njeno pristno naravo. Boudoir je praznovanje tebe! Želim, da sebe vidiš in začutiš kot umetniško delo - in videti sebe kot umetniško delo je idealna metoda, da se naučiš ljubiti svoje telo, točno takšno, kot je. 


Želim, da se vsaka ženska počuti lepo, ne glede na vse. Ne glede na vse. Če si se zredila, če si shujšala, če imaš tri otroke, če si se pravkar razšla s partnerjem, če si se pravkar poročila, če samo želiš proslaviti tvojo čudovitost, si zaslužiš in si vredna, da se počutiš lepo, ne glede na to, kdo si in kaj si preživela. Za večino ljudi je intimno fotografiranje zagotovo premagovanje velikega strahu!


Tragično je, da ima 80 % žensk nizko raven samospoštovanja in ta dvom jih ovira v vsakdanjem življenju.
Tu sem, da ti pomagam spremeniti tvoj odnos do sebe - ker si vsaka ženska zasluži videti in vedeti, kako lepa je.


Dovoli mi, da te skupaj proslaviva.


Kako poteka in kje?

Na prvem uvodnem sestanku, ki je lahko ali preko telefona ali pa v centru Ljubljane, kjer se spoznava, se pogovoriva o tvojih željah, o stilu, o samem poteku fotografiranja in še ostale detajle, se nato določi datum snemanja.

Na dan foto shootinga prideš v moj studio v centru Ljubljane, kjer te pričakam z dvema krasnima ženskama, make up artistko in hair stilistko. Ob super glasbi, ki nam da še več kreativnega zanosa, odpremo šampanjec, izberemo styling (vabljena, da prineseš svoje spodnje perilo, nakit, petke, v vsakem primeru pa te v mojem fundusu čaka velik nabor izbranih in krasnih kosov nakita, spodnjega perila in ročno izdelanih beneških mask)  in te nadišavimo v tri različne vonje, ki so skrbno izbrani posebej zate (brez parfuma pri opevanju ženske senzualnosti pač ne gre, kajne?). 

Nato se začne najbolj pričakovani del – foto shoot! Če te že sama misel na to plaši, naj te potolažim – dosti lažje je, kot se sliši, verjemi mi! (Preberi si izkušnje drugih, ki so si že podarile to darilo ali pa so ga dobile v dar). Ob vsej podpori, ki jo dobiš od mene (nasveti pri poziranju), se boš popolnoma sprostila in po nekaj urah foto shoota boš rekla – a je že konec? Foto shoot traja štiri ure ali več, odvisno od paketa, ki ga izbereš. 

Potem, ko boš skočila spet nazaj v svoja oblačila, bova skupaj izbrali fotografije. Medtem, ko jaz editiram tvoje prve fotografije, se ti lahko sprostiš na kavi ali poznem kosilu. Nato te pokličem in skupaj pregledava rezultat. Če do sedaj še nikoli nisi imela profesionalnega fotosešna, in se videla v vsem glamurju in v tako senzualni vlogi, verjemi, ne boš verjela rezultatu.

In to je to, tu se posloviva. Ni pa treba, da je to konec te tvoje lepe in čutne izkušnje. Ta dan lahko nato zaokrožiš, kot ti srce poželi. Karkoli si že privoščiš (večerja s puncami, vroč zmenek ali 260 selfijev), si privošči z vsemi čuti – to si zaslužiš.

Še zadnja stvar: tvoje fotografije pošljem v digitalni obliki v roku enega tedna, če pa bi rada imela foto album, pa je treba počakati seveda malo dlje.

In cena? Kontaktiraj me in ugotovili bova, kateri paket bi ti najbolj ustrezal na tvoje želje. 

Vec o boudoirju si lahko ogledate na moji novi spletni strani amandasboudoir.com

Na tvoj pogum in lepoto! 🖤

Amanda


P.S. Boudoir za pare? Seveda, kontaktiraj me!